JAIBE eller hur man blir dundertrött på en minut

Igår var det dags för det årligen återkommande eventet JAIBE – Jönköping Amature Indoor Bike Event. Eller det var första gången det hölls men man kan ju alltid hoppas på en favorit i repris i framtiden.

Vi var en ganska stor bunt folk som samlats på Concept i Jönköping. Vi hade blivit dit lockade av Cykellistan som utlovade race på wattbikes. Och race fick vi.
Tävlingen gick ut på att cykla en kilometer på så kort tid som möjligt. Cykeln mäter effekten man cyklat med och sen kompensera det för kroppsvikten så det vi tävlade med var våran Watt/kg.

wpid-DSC_0036.jpg wpid-DSC_0038.jpg wpid-DSC_0040.jpg

Först kördes alla ett heat och utifrån tiden placerades vi i stegen mot segern.
På tidskvalet gjorde jag en klassisk Adam och knäckte mig i första backen, eller efter 30 sekunder i detta fallet. Men lyckades ändå känna ur mig tiden 1:04:85 och tog mig som andra tid till min åttondelsfinal. Åttondelen gick bättre, där satsade jag på att ligga på cirka 115 i kadens och över 600W. Det gav ett bra utfall och jag körde i mål på 1:04:50-ish.

Bilderna nedan är från kvartsfinalen.

wpid-DSC_0047.jpg wpid-DSC_0050.jpg

 

 

Där jag mötte två av dom med snabbast tider från tidskvalet. Och som förväntat blev det fetpisk. Jag slutade fyra några tiondelar efter den tredje i heatet som hade haft jämna tider med mig hela vägen.

Ett riktigt roligt och trevligt event som jag hoppas kan bli en vårklassiker i Jönköping.

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.