Efter Tjurruset 2013

Höstens intressantaste tävlingar

Semestern är slut för de flesta och det börjar bli dags för oss att blicka framåt mot sensommaren, hösten och så småningom vintern.

Många löpare har Lidingöloppet i kalendern och skidåkare börjar längta efter den första snön.

Hösten bjuder på många härliga tävlingar. Här listar jag några av de som jag tycker är intressantast.

Mullsjö X-Trail 30 augusti

Trailtävlingen i Mullsjötrakten. Det kan bli svårt  för mig att hinna med loppet i år. Men jag har haft det i tankarna de senaste två åren. Kanske blir det premiär i år, men mer troligt nästa år.

Springserien Jönköping 31 augusti

Springserien är en ny serie av lopp. De hoppas på att etablera sig som en löparkupp, eller vad man ska kalla det. Tävlingen i Jönköping slingrar sig runt och kring stadsparken. Jag har inte haft detta lopp inplanerat, men beroende på hur schemat och livet i övrigt ser ut den helgen så kan det bli en start för mig.

Salomon Trail Tour 6 september

Salomon trail tour är den trailserien som har lyckats bäst. Den har funnits i några år och de verkar lyckas bra med sina arrangemang. Nytt för i år i Jönköping är att man inte bara erbjuder 10 km av lera och plåga utan även 21 km av samma vara.

Tjurruset 13 september

De senaste två åren har jag ställt upp i Tjurruset i Stockholm. I år hade jag tänkt springa i Karlstad. Har dock missat att anmäla mig och nu är det fullt. Så vi får se om det går att få tag på en startplats.

ÖIS-Loppet 11 oktober

Jag vet inte så mycket om ÖIS-Loppet förutom det som står på facebook-eventet. Men jag ska springa det om inte frugan trugar och tycker att jag spenderar mer tid i skogen än med henne. Chansen finns att Holavedare eller andra stollar som är uppvuxna längsmed riksettan deltar, och det är alltid trevligt att få tvåla till dom 🙂

Växjö maraton 18 oktober

I början av säsongen mumlade jag om att jag ville prova att springa en vanlig hederlig mara. Växjö Maraton kändes då som att den låg bra i tiden och med bra avstånd från hemmet. Plus att den enligt utsago ska gå på en bana där det går att göra bra tider. Och bra tider gillar vi.

Jag kommer under hösten lägga upp träningen och försöka formtoppa till framförallt Växjö maraton.

 

Det var de intressantaste tävlingarna för mig som går av stapeln under hösten.

Men det finns lyckligtvis många många fler lopp och tävlingar runt om i vårt avlånga land. Hos Holaveden och Robert kan man till exempel framöver läsa en hel del om Lidingöloppet. För egen del väntar jag nog med det loppet tills det år jag bestämmer mig för att göra klassikern. Eller vem vet, suget efter Lidingö kan nog dyka upp när man minst anar det.

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.