Välkommen hem Kona Kilauea

Min absoluta favoritcykel fick jag i femtonårspresent. En grå Kona Kilauea stål MTB. Den har burit mig på många fjällturer och har varit en riktig trotjänare. När jag gick sista året på gymnasiet blev den stulen och jag trodde inte jag skulle få se den igen.

Fyra år senare ringde polisen i Lycksele och berättade att någon hade lämnat in min cykel. Sen dess har den legat i olika förråd i väntan på att få den förtjänade kärleken. Förra veckan lämnade jag in cykeln hos Cykelakuten i Bankeryd som en mysig källar-cykelverkstad. I tisdags kunde jag hämta ut pärlan igen. Ihopskruvad. Fungerande. Vacker.

 

Fincykeln
Fincykeln

 

Bakväxel och drivlina
Bakväxel och drivlina

 

Emblemet
Emblemet
Sadeln jag själv klätt med lädret från en skinnsoffa
Sadeln jag själv klätt med lädret från en skinnsoffa

 

Cykeln är nu utrustad med följande:

  • Shimano XTR reglage
  • Shimano Deore bakväxel
  • Shimano LX framväxel
  • Tung dämpad sadelstolpe
  • Sadel klädd med läder från mamma och pappas gamla lädersoffa

På invigningen visar vågen 12,5 kg.

Pärlan ska få följa med ut i skogen och dundra fram längs med stigarna. Banan på Kabe sommarland ska också få sig ett och annat besök under Wåffelcrossen.

 

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.