Tjurruset – Race Report

Ifjol gjorde jag Tjurruset debut och fick ett resultat som var bättre än väntat. Därför var det med högre förväntningar och ett tydligt placeringsmål som jag ställde mig på startlinjen.

I startfållan var det ett gruffande då banan snabbt smalnade av och ingen ville hamna långt bak i onödan. Under de få minuterna jag stod och väntade på starten så träffade jag på en bekant från kommunserien i skidor, Vilhelmina, det är kul när man stöter på gamla bekanta.

Banan började med två lättsprunga kilometrar innan vi begav oss ner i en liten bäckravin med leriga kanter följt av vadande i en kall sjö för att sedan försöka springa upp för en slalombacke med dom nu nerkylda benen.

De andra stora hindrerna på banan var en lång backe i ett sandtag och ett vattenhål skapat av några bävrar. Det liknade ett träsk som försökt spela plockepinn med björkar.

Mitt huvud vill inte riktigt idag så det blev lite mellanmjölk av min hastighet. Jag kom i mål trött men kände att det borde gått att kräma ur lite till ur kroppen.

Det som var roligast med tävlingen var att jag hade lyckats få min fru att vara med, hon genomförde tävlingen med bravur och är nu trött men nöjd så det kanske inte var sista gången jag får med mig henne.

 

Resultat:

48:53 placering 40

 

tjurruset01 tjurruset02 tjurruset03 tjurruset05 tjurruset06 tjurruset07 tjurruset08 tjurruset09 tjurruset10 tjurruset11 tjurruset12 tjurruset13 tjurruset14 tjurruset15 tjurruset16 tjurruset17 tjurruset18 tjurruset19 tjurruset20 tjurruset21

 

Fotograf: Simon Hägglund

Edit: Fixade så bilderna använder sig av rätt visningsfunktion.

Share

En reaktion på “Tjurruset – Race Report”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.