Mål och plan för 2014

En sak som många säger, när man pratar om hur man ska kunna bli bättre, är att det är viktigt att formulera och skriva ner sina mål, både långsiktiga och kortsiktiga, och hur man ska nå dom.

Så vad är då mina mål för 2014 och framtiden? Resultatmässigt så har jag två mål: att springa 10 km på under 35 minuter och att springa snabbare än lille-brorsan på Göteborgsvarvet (1:29:00). Det är två konkreta resultatmål som jag känner att jag borde kunna klara med rätt fokus.
Övriga mål är att förbättra simningen. Det ser jag som ett långtgående mål som jag kommer att behöva arbeta på länge. Och det viktigaste målet är såklart att ha kul, att njuta av både träningspass och tävlingar.

Summering mål:

  • Sub 35 på milen
  • Sub 1:29 på Göteborgsvarvet
  • Förbättra simningen
  • Ha kul

Planen för att nå målen är diffusare och kan summeras med att jag ska träna…
Simningen ska jag försöka hålla i med minst ett pass i veckan, helst tre. Om jag ska se någon förbättring så behöver jag spendera mycket tid i bassängen men jag tycker inte det är så kul därför blir det oftare löpning eller cykling.

Cyklingen kommer jag köra ungefär som ifjol, lite mer fokus på fart och styrka. Nu under vintern kommer jag köra spinningen med La Lepre Stanca varje onsdag samt att jag ska försöka mig på Tour of Sufferlandia.

Löpningen blir underhållspass under den isiga tiden. När snön och slasken är borta blir det fart fart fart. Men så länge det går kommer många löppass bytas ut mor skidor, den ärorikaste av alla träningsformer.
Mängdmässigt satsar jag på ett snitt på 5 timmar och 47 minuter per vecka vilket skulle ge mig en summa på 300 h under 2014.

Strax efter att jag hade skrivit klart plan och målbilden bloggade Oscar om seniorutvecklingen i Småland vilket gjorde så att jag började känna ännu mer sug efter att tävla på skidor igen. Så under året kommer jag lyfta in mer längd-/rullskidor än tidigare så får vi se hur det går.

Share

2 reaktioner till “Mål och plan för 2014”

    1. Det vet du! Jag som ser mig som löpare kan ju inte ha sämre tid än dig som är basketspelare/volleybollspelare =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.