Bästa träningstävlingen i mannaminne

Arvid, löpare och bloggare på holaveden, arrangerade på långfredagen en gode seriös träningstävling. Uppsnacket började tidigt på veckan i tävlingens sida på facebook med presentation av löparna och praktiskt information inför den stora dagen.

På plats mötets vi av nummerlappar och fikakomité, som sig bör vid en tävling. Banan gick från Kaxholmen via Edetvägen och upp på Vista Kulle och tillbaka.

adam_david
Observera snortorkar armen. Fotograf Melinda Öhrn

Startfältet bestod av 9 tappra löpare och storfavorit var Emil Dahlqvist, multisportare med flås som en blåsbälg. I sekretariatet/på ljugarbänken fanns Palmér och Lund som hade töntiga bortförklaringar som förkylning och lapp från mamma.

När starten gått bildades ganska snart en tättrio med mig, Emil och tävlingsledaren Arvid. Vi var tätt följda av David och Simon. Efter cirka 500 meter hände det som inte ska hända, jag genade genom ett lerhål och kvar i leran satt min högersko. Eftersom jag redan kommit fem meter när jag upptäckte att skon saknades så bestämde jag mig för att fortsätta, jag hade trots allt tappat kanske 20 sekunder på att vända och ta på mig skon.

Spår i lera
Beviset på att jag inte ljuger som en häst galopperar. Fotograf Arvid Öhrn

Med facit i hand hade jag gjort en bättre tid om jag vänt tillbaka eftersom en stor del av banan gick på grusväg. Dit hängde jag med Emil och Arvid men där var jag tvungen att kryssa mellan höger och vänster sida för att hitta det bästa underlaget för en skolös fot. Innan backen upp mot Vista Kulle kom Simon och David ikapp och i utförslöpan och på grusvägen på tillbakavägen drog dom ifrån.

Åter vid lerhålet drog jag på mig den förlorade skon och sprang med förnyade krafter i mål mot fikat! I mål var jag femma på 25:39, besviken med placering och tid men jag har nått att skylla på.

Målgången, med två skor på fötterna
Målgången, med två skor på fötterna. Fotograf Melinda Öhrn

Slutligen måste jag tacka Familjen Öhrn för det stora jobbet som alla gjort för att arrangera den bästa träningstävlingen på år och dar. Suget att arrangera små tävlingar växte i mig så vi får se om jag bjuder igen senare i sommar.

Edit: Ändrade särskrivningar och syftningsfel.

Share

3 reaktioner på ”Bästa träningstävlingen i mannaminne”

  1. Påminner till viss del om skidorienteringstävlingen på I20 då du prompt skulle gena genom skogen och hamnade på ett minfält.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.