Stolt men besviken

Idag gick årets upplaga av Landsjön Runt av stapeln. Den mysiga tävlingen på 12.5 km med start och mål på Vista vallen.

För mig var det andra gången som jag ställde upp i Landsjön Runt, en riktigt trevlig tävling som 100 % av gångerna jag sprungit bjudit på fint väder.

DSC_0003
Mycket folk som kollade på

Ett av mina problem på tävlingar är att jag har väldigt svårt att hålla igen i början av loppet. Jag går allt för gärna ut i nästan maxfart så länge som det håller för att sedan ha väldigt låg fart in mot mål. Idag tycker jag att jag sprang smart direkt ut från start. Sprang med i samma klunga som Arvid. Farten var ca 3:30 tempo (enligt min okalibrerade fotpod) och tyckte jag sprang smart i backen när jag försökte hålla lite lägre tempo för att sedan rulla ikapp utför. I spurtprisbacken gick det bra men i den andra backen fick klungan jag låg med i för stor lucka och det blev tungt att komma ikapp.

När vi passerade Kafé Kackel låg jag fem sex meter bakom Arvid men lyckades inte komma ikapp och gå med i hans tempo utan han gled iväg.

Resten av loppet blev tungt, jag tappade några sekunder i tempo på varje kilometer och jag såg hur de framför gled iväg längre och längre ifrån mig.

I mål stod min klocka på 46:13 cirka en och en halv minut bättre än förra året. Något jag är väldigt nöjd med. Men jag är lite besviken över att jag var så mycket svagare än Arvid och Robert som jag verkligen inte hade en chans mot idag.

DSC_0006
Halvnöjd efter målgång

Inför tävlingen var jag lite orolig för hur mina vader skulle reagera på tolv kilometer i mina tävlingsskor. Nu efter loppet är det inte vaderna som smärtar utan skavsåren mellan låren, ytterst obehagligt. Så nu får det bli tights istället för shorts med klassisk löparskärning.

DSC_0012
Nya linnet och medaljen från loppet

 

Share

3 reaktioner till “Stolt men besviken”

  1. 1,5 minut är en riktigt bra förbättring. Grymt jobbat! Hoppas vi ses på nån mer löptävling så ska jag försöka komma loss och vara med på något lunch-intervallpass 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.