Lidingöloppet on tour

Igår var det dags för terränglopp! 10 kilometer upp och ner i Hallbyterrängen. Uppvärmningen till kvällens utmaning.

Solen lyste med sin frånvaro. Men jag föredrar när det är lite svalkande regn, förutom att det blir lite lerigare och halare i skogen.

Starten
Starten på Lidingö on Tour. Oskar och Oskar rycker iväg direkt. Foto: IF Hallby

Ut från start körde jag min vanliga taktik. Det vill säga trycka på lite för att inte fastna i bök eller bakom andra dårar som tokrusar i starten. Jag hamnade i en ganska stor klunga som matade på i 3:30 tempo första kilometern. Benen var inte riktigt med så jag bestämde mig för att ta det lugnt uppför och bomba på riktigt rejält utför. Det betalade sig och jag hade fortfarande häng på Robban vid fyra kilometer. Därefter började mitt tempo sjunka och de som jag sprungit med drog iväg.

Strax innan femkilometers markeringen såg jag Oskar Lund ståendes i skogen. Smärta i hälsenorna tvingade honom att kliva av. Han kommer att tyvärr utebli från utmaningen, riktigt tråkigt. Jag hoppas att han läker ihop bra tills lidingö.

Sliten
Sliten Adam halvvägs in i loppet. Foto: IF Hallby

Från vätskestationen vid halva loppet fick jag slita på i min ensamhet och kämpa för att hålla upp farten. I mål stod min klocka på 40:12. En helt OK tid, men det hade varit roligt att gå under 40 minuter.

IF Hallby gjorde ett bra arrangemang tycker jag. Smidig efteranmälning. Trevlig bana och allmänt trevlig stämning!

På IF Hallbys facebooksida finns ett schysst album från loppet.

Andra rapporter från loppet:

Länktips

No meat athlete – http://www.nomeatathlete.com/

Sida som handlar om löpning och att äta grönt. Massor med trevliga recept som ser magiskt goda ut.

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.