Axamo Ring Open

Min cykelklubb, La Lepre Stanca, arrangerar många roliga saker. Eller vad sägs om Septemberbrevet eller det som jag var med på idag, Axamo Ring Open.

Axamo Ring Open?

Dom trötta hararna har hyrt gokart-banan i Jönköping under två tillfällen i sommar. En gång i juni och nu idag (sista augusti). De cyklister som var på plats lottades in i två heat. Varje heat körde runt, runt på banan och efter varje varv plockades den sista cyklisten bort. Till slut var hälften av deltagarna borta. Den bästa hälften i varje heat gick till en A-final och de andra till en B-final. Finalerna kördes på samma sätt förutom att loppet kördes tills bara två cyklister var kvar som spurtade om segern, äran och berömmelsen.

Jag hamnade i det andra heatet där jag efter start låg först i klungan, 50-100 meter efter heatets ledaren. Eller jag tror det var en liten klunga bakom mig jag var så fokuserad framåt och tordes inte kolla bak. Det avståndet var relativt konstant fram tills vi vinkades i mål.

I finalen tänkte jag satsa i början för att inte släppa en lucka. Det misslyckades. Jag hamnade cirka 50 meter efter ledarcyklisten igen. Efter ett ett varv började cyklister passera mig och jag hade ingen möjlighet att hänga med. På rakorna kunde jag hålla samma fart som de övriga, men i varje kurva tappade jag några meter och min acceleration var lite långsammare än de andras.

Tillslut låg jag och Marcus avhängda från resten av finalgänget. Jag låg bakom honom tills sista backen där jag försökte attacker men fick ingen lucka utan vi dundrade ut för backen in mot upploppet gemensamt. På upploppet kände jag Marcus komma närmare och närmare men jag lyckades rädda upp situationen med ett klockrent(?) ”bike throw” för att få de extra centimeterna som behövdes.

 

Fantastiskt trevligt att få köra idag! Riktigt kul raceformat. Jag hoppas att det återkommer till nästa år. Då ska jag ha tränat på kurvtagningar, och effekten mina ben genererar i igångdragningarna ska få alla effektmätare att gå i taket.

La Lepre Stancas facebooksida ligger en bunt med bilder från eventet.

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.